17 augustus 2019 – Zwemtocht Den Helder Texel (onder voorbehoud) # Stichting Be Tough

By Visited 1338 times , 2 Visits today

Start datum: 17 augustus 2019
Eind datum: 17 augustus 2019
Tijd: 11:00 to 18:00

Facebook

Locatie: kaaphoofd den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

 

Laatste update!

Helaas moeten we berichten dat de zwemtocht Den Helder – Texel niet zal kunnen plaatsvinden morgen (zondag 11 augustus). We zullen uitwijken naar zaterdag 17 augustus.

Update 11:00: 
Om de zwemtocht te laten slagen zijn we gebonden aan het startmoment rond 12:00. Reden hiervoor is een combinatie van factoren (stroming, getijden maar ook het moment op de dag) die het mogelijk maken om weg te kunnen zwemmen bij de kust. Buiten dit moment om is te gevaarlijk en onvoorspelbaar om de overtocht te kunnen maken. Op zondag 11 augustus is het niet mogelijk om op een ander moment te starten

Op dit moment verwachten we op het startmoment windkracht 8 en een golfhoogte rond de 2,5 meter. Dat zijn omstandigheden waarbij wij als organisatie de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden niet kunnen waarborgen. Het zijn bovendien omstandigheden waarbij de veiligheidsorganisaties om ons heen ons geen toestemming geven te starten.

Wij balen ontzettend dit besluit te moeten nemen, maar kunnen niet anders.

 

Op zondag 11 augustus is het zover, de 8e editie van de Zwemtocht Den Helder – Texel georganiseerd door stichting BE TOUGH uit Den Helder.

Onze deelnemers, die we liever benoemen als helden zwemmen door een van Nederlands extreme stukken zee. Dwars door het marsdiep, waar stromingen elkaar afwisselen en kruizen en waar het water soms tientallen meters diep is. Bij eb en vloed stromen er miljoenen liters water door deze vaargeul. Een vaargeul, waar men normaal absoluut mag zwemmen. U leest het al, een extreme zwemtocht.

Onze helden hebben allen minimaal €1500,00 opgehaald voor Spieren voor Spieren om te mogen starten. Zo zetten zij hun gezonde spieren in voor zij die de overtocht niet kunnen maken. Over de afgelopen jaren hebben onze helden al ruim €300.000 opgehaald. Wat gaat het eindbedrag dit jaar worden?

Organisatie

Organisator :  Be Tough Website : https://www.denheldertexel.nl/

Over de organisator :

More about the Organizers

Website: https://www.denheldertexel.nl/

Event categories: Sport

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman