21 juni 2019 – Wereld Yoga Dag # Senzadi Yoga

By Visited 1930 times , 1 Visits today

Start datum: 21 juni 2019
Eind datum: 21 juni 2019
Tijd: 19:00 to 20:45

Telefoonnummer: 0223-694227
Facebook

Locatie: De Helderse Vallei 9-11 den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Wereld Yoga Dag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij over de hele wereld op 21 juni mensen yoga beoefenen, in wat voor vorm dan ook. Het brengt saamhorigheid, bewustzijn en vaak gaan opbrengsten naar een goed doel.

CLEAN BEACH & YOGA
Senzadi Yoga doneert 100% van haar opbrengsten van dit evenement aan de Plastic Soup Foundation en hoopt hiermee een stukje bij te dragen aan bewustwording t.a.v. vervuiling van onze stranden, zee en oceanen, de gevolgen ervan voor al het leven in, op en aan zee, maar ook voor ons als mens. Kortom bescherming van onze planeet.

Op vrijdag 21 juni (aanmelden vereist, max. 20 deelnemers):
18:55 uur verzamelen op parkeerplaats Duinoord in Den Helder
19:00 uur wandeling & strandschoonmaak richting Donkere Duinen
19:30 uur yoga All Levels
20:15 uur wandeling naar parkeerplaats Duinoord
20:45 uur einde

BIJDRAGE = donatie € 7,50
Senzadi Yoga doneert 100% van haar opbrengst aan een goed doel: Plastic Soup Foundation. Doe jij ook mee?

PLASTIC SOUP FOUNDATION
We produceren jaarlijks 311 miljoen ton nieuw plastic. In onze oceanen en zeeën drijft dan ook steeds meer plastic afval. Jaarlijks komt er zo’n 5 miljoen ton in terecht. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plasticsoep. Door verwering, zonlicht en golfslag valt groot plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging en de gevolgen zijn vreselijk. Lees hierover meer op www.plasticsoupfoundation.org

LINK MET YOGA..
Wat kunnen wij zelf doen om deze vervuiling te verminderen en waar is de link met yoga? Best wel heel veel! Yoga gaat onder andere over bewustwording. Als je yoga zegt, denk je al gauw aan de houdingen, toch is dit slechts een onderdeel van een groter geheel (het 8-voudig pad van Pantanjali), net als dat meditatie een onderdeel is.
Een minstens zo belangrijk onderdeel is Ahimsa, geweldloosheid. In de oude yogageschriften wordt over Ahimsa gezegd dat diegene die geweldloos leven, positiviteit en rust uitstralen en daarmee anderen inspireren om ook geweldloos te leven. Aha okay, maar hoe kan je dit nu in deze tijd ook echt toepassen? Denk aan taalgebruik, positieve gedachten, lief zijn voor je eigen lichaam en bewust leven. Dan nu vertaald naar dit thema: sta een stil bij hoeveel dingen je weggooit? Of bij hoe lang je onder de douche staat? Hoe vaak je plastic folie of plastic zakjes gebruikt? Hoeveel nieuwe spullen je koopt? Een druppel op een gloeiende plaat? En de industrie dan? denk je wellicht.. Die impact is toch vele malen groter? Mee eens, maar laten we niet vergeten dat diezelfde industrie reageert en inspeelt op onze vraag naar (steeds) meer. Ze zeggen niet voor niks ‘een betere wereld begint bij jezelf’ toch? Door kleine stapjes te zetten en bewuster te zijn van wat je doet, draag je bij aan een beter milieu en daarmee dus ook aan Ahimsa ten opzichte van de aarde.

MEEDOEN
Wil jij ook met een voldaan gevoel en een zinvolle besteding van jouw vrijdagavond meer bewust, opgeladen en geïnspireerd het weekend in?
Meld je dan aan via www.momoyoga/senzadiyoga.nl /inschrijven/
Ga via het lesrooster naar 21 juni en koop daar je ticket. Max 20 deelnemers.

Annuleren kan tot 1 dag van tevoren!
Wanneer je korter dan 1 dag van tevoren annuleert, zal Senzadi Yoga jouw bijdrage doneren aan de Plastic Soup Foundation.
Neem zelf een rugtas of herbruikbare tas mee om het zwerfvuil in te verzamelen. Vergeet ook niet een hand-/hammamdoek voor yoga mee te nemen!

SLECHT WEER?
Bij regen of extreme kou zal het evenement worden verplaatst naar een nader te bepalen datum (weerbericht afhankelijk). Stel, jij kan niet meedoen op de nieuwe datum, no worries! Senzadi Yoga zal dan ook jouw bijdrage doneren aan de Plastic Soup Foundation. Maar wil je liever een refund, dan is dat ook mogelijk.

Geef je gauw op en laten we samen verbinden en de natuur weer herstellen in haar oorspronkelijke schoonheid.
Liefs Nadya

Een overzicht van alle speciale yoga events in Nederland van 21 juni, vind je op www.yoga-dag.nl

#wereldyogadag #worldyogaday #internationaleyogadag #yogadag #yoga #plasticsoupfoundation #plasticsoep #plasticsoup #planetearth #aarde #sealife #awareness #bewustwording #cleanbeach #protect #future #bescherm #toekomst #schonestranden #schonezee

Organisatie

Organisator :  Yoga Studio Den Helder

Over de organisator :

Event categories: Evenementen, Sport en Yoga

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman