1 & 2 september 2018 – Jubileum Vliegerfeest aan Zee 2018 # 10de Editie # Vrienden van Den Helder

By Visited 2680 times , 1 Visits today

Start datum: 1 september 2018
Eind datum: 2 september 2018
Tijd: 10:00 to 17:00

Locatie: duindoord den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Countdown tot aan de start van het Vliegerfeest aan Zee 2018

-465Dagen -2Uren -56Minuten -35Seconden

Den Helder – Sinds 2009 organiseert de stichting Vrienden van Den Helder jaarlijks in september het “Vliegerfeest aan Zee”. Dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 september. Dan wordt de lucht boven het strand bij Duinoord weer gevuld met kleurige vliegers.

Vliegeraars en vliegerliefhebbers uit heel Nederland en Europa laten hun vliegers dansen in de wind aan de prachtige Noordzeekust. De éénlijners in alle kleuren en vormen en vaak zelfgebouwde fantasievliegers trekken elk jaar een groot publiek. De beste stuntvliegeraars van Nederland komen ook naar Den Helder om hun jaarlijkse kampioenschap, de Tricksparty, af te sluiten op het Helderse strand met een wedstrijd van verplichte figuren en een vrije oefening, een ballet op muziek.

Voor de duizenden bezoekers is er van alles te beleven. Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens. Snoepdroppen, waarbij kleine verrassingen via een vlieger en een boodschapper uit de lucht vallen, is een vast onderdeel. Ook kunnen ze schatgraven, schminken, vliegertjes kleuren en zelfs een knuffel een parasprong laten maken. Kortom een echt gezinsuitje. Als de weersomstandigheden en het tij het toelaten zijn er demonstraties van de reddingsbrigade en vliegerdemo’s. Een mooi programma voor jong en oud.

De eerste vliegers gaan om 11.00 uur de lucht in! Het volledige programma en informatie staat op www.vriendenvandenhelder.nl. Vliegerfeest aan Zee is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur bij strandslag Duinoord.

BEKIJK HIER DE FOTO’S  VAN VLIEGERFEEST AAN ZEE 

Noteer alvast in jouw agenda! 7 oktober 2018 – Rondo Musica 2018 # Vrienden van Den Helder

Jubileum voor Vliegerfeest aan Zee

Den Helder – De stichting Vrienden van Den Helder organiseert zaterdag 1 en zondag 2 september voor de tiende maal het Vliegerfeest aan Zee. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip, niet alleen in Den Helder en omstreken, maar zeker ook daarbuiten. Vanuit alle hoeken van Nederland en zelfs ook Zweden, België en Duitsland komen enthousiaste vliegeraars richting de Helderse kust om hun creaties op te laten op het strand bij Duinoord.

Vaste gasten zijn de stuntvliegeraars van de Tricksparty. Dit is een competitie waarin men bestuurbare kites gebruikt om tricks uit te voeren. Zij sluiten het Nederlands kampioenschap tijdens het vliegerfeest in Den Helder af!

Daarnaast genieten elk jaar ook duizenden bezoekers van het bonte spektakel van éénlijners, de heerlijk frisse zeelucht en het prachtige Helderse strand. Het Vliegerfeest is daarmee een ideaal uitje voor het hele gezin. Zeker ook voor de kinderen is er volop te doen: vliegertjes kleuren, schminken, snoep- en knuffeldroppen, schatgraven, springkussens, strandspelletjes, enzovoort. Wanneer het weer het toelaat zullen er bovendien ook diverse demonstraties zijn van kite surfen en fly boards.

Het feest is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur op het strand bij Duinoord. Het Vliegerfeest aan Zee is een samenwerking tussen stichting de Vrienden Van Den Helder, de Reddingsbrigade, de Stropdasclub en Beachclub Citadel.

Bronvermelding Den Helder Actueel

Vliegerfeest aan Zee is ook te volgen op FacebookBinnenkort wordt deze pagina samengevoegd met de Facebookpagina Vrienden van Den Helder.

 

 

Organisatie

Organisator :  

Over de organisator :

Event categories: Evenementen, Gezin, Kinderen en Sport

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman