14 & 15 september 2019 – Open Monumentendag Den Helder#DenHelder #Willemsoord

By Visited 2648 times , 1 Visits today

Start datum: 14 september 2019
Eind datum: 15 september 2019
Tijd: 10:00 to 17:00

Locatie: willemsoord 63 den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Download hier het programmaoverzicht: Programmaoverzicht 
(bron: Helders Weekblad)

Klik hier of op onderstaand logo om te bekijken welke monumenten deze dag te bezoeken zijn!

Den Helder maakt zich op voor Open Monumentendag

Den Helder – Het is komend weekeinde weer Open Monumentendag. Ook in Den Helder is dan weer veel te bezichtigen. Het thema dit jaar is “In Europa”.

Er is weer een uitgebreid programma opgesteld voor de bezoekers aan Open Monumentendag 2018 in Den Helder. Geopend zijn School 7, de bunker achter het voormalige postkantoor, Petrus –en Pauluskerk, foto expositie in het Drenkelingenhuisje op de Algemene Begraafplaats, Bunkermuseum M219, Lichtschip Texel, de Kroontjesbunker, Sanibunker 638, Kunstproject de Nollen, Fort Dirksz Admiraal, de Bonaire, Fort Harssens, Theater de Kampanje, Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel, beamerpresentatie Wout Smit in School 7 en het Carillon.

Ook zijn er rondleidingen bij onder meer de Algemene Begraafplaats, Willemsoord en het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Overzicht
Het programma met een totaaloverzicht van alle deelnemende bedrijven en de tijden en data waarop zij open zijn, is verkrijgbaar bij onder meer het Toeristisch Informatiecentrum Den Helder, Willemsoord 52A. Op de dag zelf is het programma ook te verkrijgen bij alle deelnemende bedrijven. In tegenstelling tot het programma in het programmaboekje, zal de Marineclub niet meedoen aan Open Monumentendag.

Er is ook een fietstocht, die wordt georganiseerd door de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis. Onder leiding van Jan Kikkert fietsten deelnemers langs vele prachtige verborgen parels die in Den Helder te vinden zijn, waarover vaak een mooi verhaal te vertellen valt. De tocht duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. Neem voor meer informatie contact op via 0223-612426.

Kijk voor meer informatie op denhelder.online/denhelder-press/open-monumentendag-helder/.

Bronvermelding Den Helder Actueel

Organisatie

Organisator :  VVV kantoor Adres : willemsoord 63 den helder Mobiel : 0223-674601 Website : http://www.openmonumentendag.nl/

Over de organisator :

More about the Organizers

Website: http://www.openmonumentendag.nl/
Telefoon: 0223-674601

Event categories: Cultuur & Kunst en Evenementen

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman