8 t/m 10 november 2019 – EOC-Traditionele Schepen Beurs 2018 # Willemsoord

By Visited 2487 times , 2 Visits today

Start datum: 8 november 2019
Eind datum: 10 november 2019
Tijd: 10:00 to 17:00

Telefoonnummer: 06 31695654

Locatie: Willemsoord 63

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Informatie 2019 volgt spoedig!

9, 10 en 11 november 2018 opent de beurs wederom zijn deuren. U vindt de beurs in gebouw 66 op Willemsoord – voor uw navigatie vult u in Willemsoord 66, Den Helder. De voorbereidingen voor de derde editie zijn in volle gang. Zodra wij nieuwtjes hebben, dan leest u deze in onze nieuwsbrief

Voor het programma van 2018 kijkt u hier.

De EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt voor de tweede keer georganiseerd in Den Helder. De EOC Traditionele Schepen Beurs (EOC-TSB) streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in Traditionele Schepen en daar meer over wil weten. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaan zeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten. Van jongeren die dromen van het exploiteren van een schip tot oudere generaties die graag nog eens een reis met hun eigen jacht zouden willen maken, of hun kennis over willen dragen aan nieuwe generaties. Ook de jeugd die voor het eerst een zeilschool gaat bezoeken, of voor het eerst sponsoren gaat zoeken voor hun periode aan boord van een Tall Ship.

De derde Traditionele Schepen Beurs zal plaats vinden op 9, 10 en 11 november 2018.

Tijdens de beurs zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden. Er zullen lezingen gehouden worden in het Schippers cafe – met uiteenlopende onderwerpen. Op de beursvloer zullen presentaties gegeven worden over zeil reizen aan boord van schepen. In gebouw 66 en de Medemblikkerloods (naast gebouw 66) zullen in samenwerking verschillende ambachten ten toon worden gesteld. 

Aan boord van de schepen in de haven bent u overdag van harte welkom om even langs te komen en te kijken. Maar u bent ook van harte welkom om een nachtje te blijven slapen!! Op basis van Boot en Ontbijt kunt u aan boord van verschillende schepen een nachtje verblijven om zo echt de sfeer van de traditionele schepen op te snuiven.

Bent u nog niet zeker of u komt? Den Helder kan wat ver lijken, maar bedenk dan alstublieft dat wij de mooiste kant van Den Helder aan u willen laten zien! Daarom hebben wij gekozen om samen te werken met het Reddingmuseum, het Marine Museum, de museumhaven en de Medemblikker loods. Samen bieden wij u een unieke blik en kunt u met uw toegangsbewijs voor de beurs, ook de musea (die op loopafstand zijn) bezoeken en er zo een heerlijk weekendje uit van maken! Daarnaast kunt u zich iedere dag vanaf 14:00 uur rond laten leiden en meer te weten komen over Willemsoord tijdens onze georganiseerde rondleiding.

Nog een beetje inspiratie nodig? In het kort dan nog een paar ideetjes – even uitwaaien op de dijk van Den Helder is op 10 minuten lopen, Texel is op 30 minuten met de boot. Op Willemsoord zijn verschillende restaurantjes en cafeetjes om even op te warmen of een avondje uit eten te gaan. Op Willemsoord zijn daarnaast een bioscoop en een Schouwburg om de avond compleet te maken.

Kom dus gezellig naar Den Helder – Kom – Zie – Beleef (en blijf een nachtje slapen!)

Den Helder – De Amateur BotenBouwers Award wordt in november uitgereikt tijdens de schepenbeurs in Den Helder. Die vindt plaats in het tweede weekend van november, op Willemsoord.

De award werd in 2014 voor het eerst georganiseerd naar het voorbeeld uit Watercraft Magazine. Deze uit Engeland overgewaaide presentatie, waar amateur botenbouwers hun zelfgebouwde boot aan het publiek kunnen laten zien, is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar project klaar heeft in november.

Tijdens de beurs wordt een selectie van de aanmeldingen uitgenodigd om met boot aanwezig te zijn op de beurs. Kleinere projecten passen in de beurshal, grotere projecten zijn welkom in de haven. De jury van de ABBA zal tijdens de beurs de boten bezichtigen en een winnaar uitroepen die op zondag een halfmodel in ontvangst zal nemen. Ook wordt een publieksprijs uitgereikt.

Oproep
Oproep aan alle amateur botenbouwers die hun project klaar hebben in november: Schrijf je nu in door een email te sturen aan info@botenbouwschool.nl onder vermelding van ABBA 2018!! Inschrijven kan tot 1 september. Bij aanmelding graag zo veel mogelijk informatie over het project verschaffen, kajuitboot of openboot, motor- of zeilboot, zelfgebouwd, samengebouwd, van tekening of zelf tekening gemaakt. Zit er een mooi verhaal aan het bootje vast, voeg deze dan ook toe.

Zelf geen boot gebouwd, maar wel benieuwd? Kom dan vooral het tweede weekend van november naar Den Helder om de inzendingen te bewonderen.

Bronvermelding Den Helder Actueel

 

 

 

Organisatie

Organisator :  Traditionele Schepen Beurs Adres : P/A Scheidersweg t.o.6 Mobiel : 06 31695654 Website : http://www.traditioneleschepenbeurs.nl/

Over de organisator :

More about the Organizers

Website: http://www.traditioneleschepenbeurs.nl/
Telefoon: 06 31695654

Event categories: Evenementen

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman