23 februari 2019 – Kroeta & De Gaskachels # Boerenverdriet

By Visited 2421 times , 1 Visits today

Start datum: 23 februari 2019
Eind datum: 23 februari 2019
Tijd: 21:30 to 02:00

Telefoonnummer: 0223-769001
Facebook

Locatie: Zuidstraat 52 Den Helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Kroeta en de Gaskachels zaterdag 23 Februari Boerenverdriet aanvang 21:30
Kick ass rockcovers zoals ze het zelf noemen. Daar is geen woord van gelogen. Al jarenlang een zijn ze een fenomeen in de Brabantse rockscene. Kroeta en de Gaskachels staat voor rock die met passie en plezier wordt gespeeld. “We spelen alleen nummers die we vanuit ons hart op het podium kunnen brengen. Als wij er al niet blij van worden, dan hoeven we van de zaal ook niks te verwachten“. Dus gas erop en speulen!
Begonnen in de hoogtijdagen van de hardrock zijn Kroeta en de Gaskachels zijn de mannen nog altijd in de vrijwel originele bezetting bij elkaar. Begin jaren 80 begon de band onder naam Explode om met hoofdzakelijk eigen werk de wereld te veroveren. Al snel kwam het inzicht dat dat niet ging lukken en het vooruitzicht om ook een documentaire te maken à la “The story of Anvil” zagen ze ook niet zitten. Na wat jaren onder verschillende bandnamen op podia te hebben gestaan kwam begin jaren 90 de naam Kroeta en de Gaskachels voor het eerst naar voren. Kroeta als ode aan de dorpsgek uit hun geboorteplaats Dongen en Gaskachels om de bandnaam nog wat gekker te maken. Naast optredens in het Brabantse speelde de band ook over de grens op motertreffens in onder meer Frankrijk en Luxemburg.
Kroeta staat voor Rock waar de spetters van afvliegen. Vanaf de eerste tel gaat de tijd letterlijk en figuurlijk jaren terug. En ook al zien ze er niet meer uit als jonge goden, met die bezieling spelen ze wel. Oude rock classics van AC/DC, Led Zeppelin, Thin Lizzy en Van Halen passeren de revue, maar ook wat minder voor de hand liggende krakers komen voorbij. Nutbush City Limits en Sunshine of Your Love kregen een smakelijk Kroeta jasje zoals je hem nog nooit gehoord hebt.
Kroeta bestaat uit:
Leon van der Horst – Gitaar
Wilco Nooijens – Zang
Martin Paans – Gitaar
Ron Pijnenburg – Basgitaar
Peter van den Reijen – Drums

Organisatie

Organisator :  Café het Boerenverdriet Adres : Zuidstraat 52 Mobiel : 0223-769001 Email : info@cafehetboerenverdriet.nl Website : www.cafehetboerenverdriet.nl

Over de organisator :

Contact opnemen met de organisatie

More about the Organizers

Email: info@cafehetboerenverdriet.nl
Website: www.cafehetboerenverdriet.nl
Telefoon: 0223-769001

Event categories: Bevrijding, Horeca en Muziek

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman