3 november 2019 – Klassiek in de Rondte 2019 # Vrienden van Den Helder

By Visited 1432 times , 1 Visits today

Start datum: 3 november 2019
Eind datum: 3 november 2019
Tijd: 13:00 to 18:00

Facebook

Locatie: Weststraat 107-109 den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Informatie 2019 volgt nog!

Klassiek in de Rondte 2018

Op zondag 4 november aanstaande organiseren de Vrienden van Den Helder en Triade ‘Klassiek in de Rondte’.

Naast Rondo Musica en Rondje Kleinkunst wordt dit klassieke rondje toegevoegd aan het jaarprogramma van Vrienden van Den Helder.

Een jaar geleden kwam Triade met het idee om een evenement rond klassieke muziek te organiseren en legde dit de Vrienden van Den Helder voor, die direct zeer enthousiast reageerden. Een gezamenlijk plan werd gemaakt, waarbij het uitgangspunt was: een breed publiek interesseren voor klassieke muziek en met name ook jongeren. Het plan werd ingezonden voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2018 en werd een van de winnende inzendingen. Enthousiast is de organisatie het plan gaan uitwerken en op 4 november is het dan zover. 

Met Klassiek in de Rondte wordt klassieke muziek ten gehore gebracht in zijn puurste vorm maar wordt ook duidelijk dat klassieke muziek grote invloed heeft op de hedendaagse muziek. Verschillende genres komen voorbij. Van een moderne dansvoorstelling tot bijvoorbeeld een mini opera. Waar klassieke muziek veelal als erg serieus wordt aangeduid laat Klassiek in de Rondte zien dat ook humor en klassieke muziek goed samengaan. Een evenement voor iedereen. De organisatie daagt mensen die niet direct warm lopen voor klassieke muziek uit te komen. “We hopen juist deze mensen te kunnen verrassen”, zegt de werkgroep enthousiast! Maar uiteraard mogen alle liefhebbers van het genre aanschuiven.

Klassiek in de Rondte is genieten van muziek op diverse locaties, zoals iedereen dit gewend is van de andere ‘rondjes’. Op vier verschillende locaties zijn voorstellingen van een half uur. Aan de hand van een route loop je van locatie naar locatie. Niet alleen geniet je van een diversiteit aan optredens, maar ook van mooie locaties in de binnenstad. Deelnemers kunnen achteraf genieten van een Italiaans buffet op het horecaplein in de Kampanje à €15,00 p.p. Hiervoor moet U wel reserveren

Binnenkort volgt meer informatie over de locaties en de specifieke voorstellingen. De kaartverkoop start begin oktober via een formulier onderaan deze pagina.

KLASSIEK IN DE RONDTE zondag 4 november 2018 I Aanvang: 13.00 uur I Deelname €17,50; Vrienden van Den Helder: € 7,50 I Kaartverkoop: Windkracht 13 (vrij t/m zo 13-17 uur) I Uw betaling is Uw garantie voor deelname I KORTING ALLEEN MET VRIENDENPAS

LOCATIES  

CINEMA ZEVENSKOOP

THEATER DE KAMPANJE

SCHOOL 7    –       MYLOU MAZALI 

De mezzosopraan Mylou Mazali studeerde aanvankelijk Spaans aan de Universiteit van Amsterdam. Door een bijbaantje als figurant bij de Nederlandse Opera besloot zij haar studie om te zetten in een studie zang. Haar eerste werkervaring was als koorlid bij de New Israëli Opera in Tel Aviv, waarna zij aansluitend nog vier seizoenen lang bij de Nationale Reisopera in het koor zong. Zij heeft ruime ervaring met gastsolo’s bij diverse koren zoals het West-Fries mannenkoor, Amsterdams Operakoor, Volendams operakoor, Baarns mannenkoor en Haags toonkunstkoor. Als soliste brak Mylou in 1999 door in Duitsland in ‘der Bettelstudent’ in het Festspielhaus in Baden-Baden en ‘Dali’ in het Statstheater in Saarbrücken. Gezien haar omvangrijke repertoire wordt Mylou Mazali regelmatig gevraagd bij opera- en oratoriumkoren. Van 1999 tot 2003 was Mylou vaste zangeres bij het ensemble ‘Opera della Casa’, sinds 2004 heeft zij haar eigen ensemble opgericht onder de naam ’Opera Laria’. In 2007 richtte Mylou haar eigen operagezelschap op onder de naam Opera Per Tutti. Inmiddels is Opera per Tutti  wereldwijd een begrip, een uniek fenomeen waaraan meer dan 300 zangers, diverse pianisten en studenten van de DNOA verbonden zijn (waren).

GEBOUW 66 

Organisatie

Organisator :  Vrienden van Den Helder Email : info@vriendenvandenhelder.nl Website : www.vriendenvandenhelder.nl

Over de organisator :

Contact opnemen met de organisatie

More about the Organizers

Email: info@vriendenvandenhelder.nl
Website: www.vriendenvandenhelder.nl

Event categories: Cultuur & Kunst en Evenementen

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman