9 en 10 juni 2018 – Samenloop voor Hoop 2018 (update) # Timorpark

By Visited 1241 times , 3 Visits today

Start datum: 9 juni 2018
Eind datum: 10 juni 2018
Tijd: 14:00 to 14:00

Locatie: timorpark den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Den Helder – Een speciale Kinderloop maakt volgend jaar deel uit van de derde editie van de Samenloop voor Hoop. Die vindt plaats op 9 en 10 juni in het Timorpark. Het thema volgend jaar is “Beleven, meeleven, doorleven”. Doel is meer op te halen dan in 2015, toen de opbrengst 55.876,19 euro was.

Tijdens de kick-off in Hotel Den Helder lichtte Liesbeth de Jong de plannen voor de derde editie toe. Het hele Timorpark is tijdens de 24 uurs loop rookvrij. De eregasten (zij die getroffen zijn door kanker) openen de loop en daarna is het aan alle deelnemende teams om 24 uur lang rondjes door het park te lopen. De Kinderloop is voor 4- tot 12-jarigen en wordt gehouden op de zaterdag, tussen 15.30 en 16.30 uur. Alle deelnemende kinderen ontvangen na afloop een goodiebag.

De belangstelling voor de loop was tijdens de kick-off al direct groot, flink wat teams schreven zich direct in. Peter van der Star is volgend jaar wederom speaker en starter. “Kort na de eerste loop kreeg ik zelf kanker, het zag er lang niet naar uit dat ik het zou redden. Zeker niet toen ik later nog een tweede vorm van kanker erbij kreeg, maar ik hield hoop en bleef vechten en ik ben er nog steeds en schoonverklaard! Natuurlijk help ik weer mee en ik hoop dat iedereen veel sponsors vindt om deze editie weer tot een groot succes te maken.”

Onderzoek
Internist-Oncoloog Johan Berends was ook aanwezig en vertelde over het onderzoek naar kanker en de ontwikkelingen van de laatste jaren. “Dankzij onderzoek is het perspectief door de jaren heen voor veel patiënten veel beter geworden”. De opbrengst van de Samenloop is voor het KWF, maar de Helderse organisatie heeft wel kunnen afspreken dat ook het Inloophuis een deel krijgt. “En we hebben kunnen bepalen dat een deel van de Helderse opbrengst specifiek wordt gebruikt voor onderzoek naar borst- en longkanker”, aldus De Jong.

Verder werd donderdagavond bekend dat de lokale omroep (LOS) 26 uur live gaat uitzenden tijdens de Samenloop. www.samenloopvoorhoopdh.nl

Al ruim 500 deelnemers aan Samenloop voor Hoop

Den Helder – Ruim vijfhonderd wandelaars doen komend weekeinde mee aan de derde Samenloop voor Hoop in het Timorpark. Er zijn nu 430 inschrijvingen voor de ‘gewone’ loop en al 75 voor de speciale Kinderloop.

Het belooft wederom een mooi en indrukwekkend evenement te worden. De opening is zaterdag rond 14.00 uur met medewerking van de burgemeester. De eregasten lopen de eerste ronde, waarna de deelnemende teams blijven lopen door het park. Dat gaat onafgebroken door tot 14.00 uur op zondag. Dan vindt gezamenlijk de afsluiting plaats en wordt ook bekendgemaakt hoeveel geld er is ingezameld voor het KWF. Het Inloophuis Den Helder krijgt 10 procent van de totale opbrengst.

Hoogtepunt is de kaarsenceremonie, rond 23.00 uur. De Kinderloop is zaterdag om 15.30 uur. Maximaal 100 jonge wandelaars lopen dan door het park. Ook Druppie, de mascotte van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) is aanwezig. Verder is er een uitgebreid entertainmentprogramma samengesteld, zodat er voor jong en oud van alles te beleven valt. De lokale omroep doet 26 uur lang live verslag van de Samenloop en deelt gratis water uit aan alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Samen met AH Boonstra doneert de omroep in totaal 2700 halve liters.

Tekst en bronvermelding Den Helder Actueel

 

 

Organisatie

Organisator :  Samenloop voor Hoop Email : receptie@hoteldenhelder.nl Website : https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-holland/den-helder/

Over de organisator :

Contact opnemen met de organisatie

More about the Organizers

Email: receptie@hoteldenhelder.nl
Website: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-holland/den-helder/

Event categories: Evenementen, Gezin, Kinderen en Overige

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman