29 en 30 juni 2019 – Historisch Weekend 2019 – Mercedes-Benz thema

By Visited 4231 times , 2 Visits today

Start datum: 29 juni 2019
Eind datum: 30 juni 2019
Tijd: 10:00 to 18:00

Locatie: Willemsoord den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Het Historisch Weekend zal gehouden worden in het weekend van 29 en 30 juni 2019, met dit jaar het thema Mercedes-Benz!

Een bijzondere en exclusieve collectie Mercedes-Benz modellen wordt opgesteld in de Stadshal, in Theater de Kampanje. Oldtimers, klassiekers en youngtimers.

Bewonder de historische personenauto’s, schepen, vrachtwagens, motorfietsen, brandweerwagens, militaire en landbouwvoertuigen onder het genot van een biertje en live muziek.

NIEUW DIT JAAR: Wij laten de leeftijdsgrens los voor de deelnemende voertuigen. Bijzondere en vermakelijke auto’s van alle leeftijden zijn daarom te bewonderen. Ook gepimpte auto’s met een unieke twist zijn aanwezig!

Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.historischweekend.nl/

– Live muziekoptredens
– Kinderplein
– ‘Gemütliche Biergarten’ in gebouw 66
– Speciale acties bij het Reddingsmuseum en Marinemuseum
– Terrein is rolstoel en rollator toegankelijk
– Gratis parkeergelegenheid
– Gratis toegankelijk event
___________________________________________________

Bezitters van een uniek voertuig die willen deelnemen kunnen zich nu inschrijven via: https://www.historischweekend.nl/index.php/inschrijven

Programma | Rondritten | Historische Markt | Website 

Op deze meer dan 200 jaar oude voormalige marinewerf zijn naast de voertuigen ook tientallen klassieke schepen te zien. Een unieke combinatie! Sommige schepen zijn zelfs meer dan 100 jaar oud.

Het Historisch Weekend Den Helder heeft dit jaar als thema auto’s van het Frans/ Italiaanse/Amerikaanse Simca met de bijbehorende merken Talbot en Chrysler. De Simca Automobiel Club Nederland toont tientallen klassiekers en moderne auto’s van dit destijds ook in ons land zeer populaire automerk. Simca, Talbot, Chrysler en Matra zijn aanwezig. Het draait niet alleen om Simca; er zijn ook veel voertuigen uit andere autolanden te bewonderen.

Gratis
Het Historisch Weekend Den Helder is vanouds gratis voor de bezoekers. Gezinnen met of zonder kinderen, uit stad of regio en toeristen vanuit onze prachtige kuststreek: het evenement is een ontspannen dagje uit voor de hele familie. Vanaf de gezellige terrasjes kunt U van de muziek en sfeer genieten en lekker eten en drinken. Uit Denekamp is een traditionele visrokerij aanwezig die werkt vanuit een klassieke Bedford.

Er is een historische markt met vele stands en verzamelingen, een kinderplein met een reuzenglijbaan. Op het Techniekplein staat een technobus en een techniektent van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf OTIB en de Koninklijke marine. Hier kan de jeugd op een leuke en verantwoorde wijze kennis maken met moderne technieken. De blusboot de Weer( 1958) uit Zaandam geeft spannende demonstraties.

Flyboardfun
Op zondag geven de professionals van Flyboardfun spectaculaire demonstraties vanuit het havenbassin. Op vrijdag 22 juni houden tientallen historische botters uit heel Nederland hun jaarlijkse zeilwedstijden op het Marsdiep; de rede van Den Helder. Op zaterdag en zondag liggen een aantal van deze prachtige schepen op Willemsoord en zijn zij voor de bezoekers van het Historisch Weekend te bewonderen (www.heldersebotters.nl).

Honderden oldtimer voertuigen rijden zaterdag en zondag in kilometerslange rondritten door de binnenstad en de mooie omgeving van Den Helder. Op het terrein Willemsoord zijn te bezichtigen het Marinemuseum, het Reddingmuseum en het schroefstoomschip Zr Ms Bonaire. De feestavond op zaterdag 23 juni is voor iedereen gratis toegankelijk; muziek van de band Crossfire. Op het terrein worden gratis full colour programmaboekjes en posters uitgedeeld.

Meer informatie op www.historischweekend.nl

Bronvermelding Den Helder Actueel

 

Organisatie

Organisator :  Stichting Historisch Weekend Den Helder

Over de organisator :

Event categories: Cultuur & Kunst, Evenementen, Historisch Weekend en Winkels & Bedrijven

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman