22 september 2018 – Genoeg te doen tijdens Burendag # Den Helder

By Visited 1573 times , 2 Visits today

Start datum: 22 september 2018
Eind datum: 22 september 2018
Tijd: 12:00 to 20:00

Facebook

Locatie: koningdwarsstraat 146 den helder

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Burendag in Den Helder en Julianadorp

Meer dan tien buurten in Den Helder en Julianadorp doen mee aan Burendag 2018. In de Koningdwarsstraat in het centrum krijgt een speelplek een opknapbeurt. In de Vogelbuurt is een opfrisactie rond buurthuis De Overzet, terwijl in de Boatex een Buren Band speelt.  

In Julianadorp gaan bij de Drooghe Bol buren verwend worden en plaatsen bewoners een nieuwe bank in de Van der Veerstraat en leggen ze daar ook een nieuw gazon aan. Op tal van plekken zetten bewoners zich aan de Buurt BBQ.  

Burendag 2018 speelt zich af op zaterdag 22 en zondag 23 september. In 97 procent van de gemeenten wordt Burendag gevierd. Al bijna 650 buurten in Noord-Holland hebben zich aangemeld voor Burendag. Voor de dertiende editie zijn in het hele land al bijna 5.000 activiteiten aangemeld.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks. De organisatoren kunnen nu al zeggen dat de animo nog groter is dan vorig jaar. Dat blijkt uit het feit dat het budget dat beschikbaar is voor Burendagactiviteiten al volledig is aangevraagd.

Daarom is het vanaf nu niet meer mogelijk om geld aan te vragen voor een activiteit. Het is nog wel mogelijk om een Burendagpakket aan te vragen via BURENDAG

Hier zijn ook tips en tools te vinden om er een onvergetelijke dag van te maken.  

Bronvermelding LOS Den Helder

Wat doe jij op Burendag 22 september 2018?

Burendag wordt georganiseerd door het Oranjefonds in samenwerking met Douwe Egberts. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In Noord-Holland staat de teller nu op 497 deelnemende buurten. Inschrijven en een financiële bijdrage tot 400 euro aanvragen kan nog altijd via www.burendag.nl. Daar is ook te bekijken welke activiteiten er waar worden georganiseerd.

Meld jouw evenement aan voor denhelderagenda.nl

Den Helder Agenda is ook betrokken met jouw buurt. Meld daarom je evenement (tekst + foto of flyer graag meesturen) gratis aan voor de vermelding op www.denhelderagenda.nl via info@denhelderagenda.nlOverige vragen kun je stellen via onze vragenformulier

Klik hier voor het overzicht van activiteiten!

Thema Burendag op denhelderagenda.nl

Alle activiteiten worden vermeldt in de rubriek/thema Burendag. Klik hier voor het overzicht!

Over Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Sinds 21 juni 2018 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Ontmoeting

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Douwe Egberts

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt sinds eind juni een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Hier kunt u de voorwaarden voor particulieren of organisaties nog teruglezen. Let op! Niet voor alle activiteiten is een financiele bijdrage nodig! 

Feestpakket

Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) een Burendag feestpakket .

Dankjewel voor je betrokkenheid bij je buurt! 

Naast Burendag, steunt het Oranje Fonds het hele jaar door initiatieven die zich inzetten voor de buurt. Help mee en word  Vriend van het Oranje Fonds! Dat kan al vanaf € 2,- per maand. Alvast hartelijk dank!

Organisatie

Organisator :  Den Helder Agenda # Burendag

Over de organisator :

Event categories: Burendag en Buurtorganisaties

Review

DutchEnglishGerman