29 mei – Tuinman Lodewijk Hoekstra tuintips # Tuincentrum Den Helder

By Visited 1062 times , 2 Visits today

Start datum: 29 mei 2016
Eind datum: 29 mei 2016
Tijd: 13:00 to 16:00

Facebook

Locatie: Texelstroomlaan 1 den helder

Website

Routebeschrijving Kaart vergroten

Omschrijving

Help wateroverlast te voorkomen

Tuinman Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis & Tuin, komt naar Den Helder om tuintips te geven over het watervriendelijk inrichten van uw tuin. U bent welkom voor een gratis advies op zondag 29 mei, tussen 13.00 en 16.00 uur in Tuincentrum Den Helder, Texelstroomlaan 1.

Het bezoek van Lodewijk is onderdeel van een campagne van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Buien worden steeds extremer en in de zomer hebben we vaker te maken met periodes van droogte. U kunt zelf ook een aantal dingen doen om wateroverlast te beperken.

Bestraat uw tuin voor maximaal 40%
Meer groen in de tuin heeft veel voordelen. Het regenwater kan de bodem inzakken en vult zo het grondwater aan. Het is gunstig voor dieren als vlinders, vogels en bijen. En het riool wordt ontlast. Onze ‘regel’ is 40% tegels, 60% groen. Hoe ziet uw tuin eruit?

Vang regenwater op in een regenton
Maar liefst 2.220 liter kraanwater gieten we gemiddeld per huishouden jaarlijks in onze tuin. Terwijl regenwater gewoon uit de lucht valt. Zonde om niet te gebruiken dus.

Maak een grindstrook waardoor het water de grond in kan
Door grind, schelpen of houtsnippers zakt regenwater weg in de bodem. Bij heftige regenbuien helpen deze materialen in de tuin om wateroverlast te verminderen, zonder dat het water via het riool afgevoerd hoeft te worden. Bovendien wordt het grondwater op een natuurlijke manier aangevuld.

Plant bomen, planten of struiken
Grond zonder beplanting droogt sneller uit. Daardoor neemt het ook minder water op als het regent. Wortels maken de bodem poreuzer en verhogen het opnamevermogen van de bodem.

Kies voor waterdoorlatende tegels
We begrijpen dat een groene tuin niet voor iedereen is weggelegd. Als u graag tegels in uw tuin wilt, kies dan voor waterdoorlatende tegels. Het aanbod hierin wordt steeds groter. En leg de tegels niet te dicht tegen elkaar, zodat het water tussen de tegels door de bodem in kan zakken.

Meer informatie vindt u op www.veiligschoonvoldoende.nl

13241204_1035942466483144_8615082479782166339_n

Organisatie

Organisator :   Website : http://tuincentrumdenhelder.nl/

Over de organisator :

More about the Organizers

Website: http://tuincentrumdenhelder.nl/

Event categories: Evenementen en Overige

Review

Gerelateerde activiteiten

DutchEnglishGerman