Buurtcamping Den Helder Mariëndal # Stichting KCS4Kids

Buurtcamping Den Helder Mariëndal # Stichting KCS4Kids

Den Helder – Op De Buurtcamping is van alles te doen. Buurtbewoners, lokale organisaties en ondernemers organiseren allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, natuur, eten, sport en ontspanning. “Met elkaar maken we er een aantal onvergetelijke dagen van. Wij geloven dat iedereen een talent heeft” aldus Irene Jonkheer van Stichting KCS4Kids.

Van 12 juli tot en met 14 juli 2019 organiseert Stichting KCS4Kids De Buurtcamping, dit is een tijdelijke camping in het groene gedeelte naast de Helderse Vallei tegen over de Doggersvaart in Den Helder. Buurtbewoners leren elkaar kennen op de buurtcamping. De camping wordt opgebouwd, voor en door bewoners. Centraal staat het samenbrengen van jong en oud in alle soorten en maten, met of zonder kinderen, rijk of arm, allochtoon of autochtoon en alleen of met een heel gezin. Op De Buurtcamping is iedereen gelijk en er ontstaan duurzame ontmoetingen tussen mensen die in het dagelijks leven niet zo snel met elkaar in contact zouden komen. Van yuppen tot daklozen, van limburgers tot Antillianen, van muurbloempjes tot druktemakers, iedereen ontmoet elkaar! Het resulteert in een hechtere buurt, meer betrokkenheid en een leuke vakantie, ook voor mensen die dit normaal niet kunnen betalen. Daarnaast is het een stimulans voor de lokale economie. De buurtcamping is een project dat voornamelijk wordt uitgevoerd door mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor dit project. Zo zijn er vrijwilligers die helpen met het bereiden en uitdelen van de maaltijden, activiteiten verzorgen op het gebied sport of creativiteit. Daarnaast zijn er ook allerlei vrijwilligers die ons ondersteunen met de op- en afbouw of deelnemen in een schoonmaak of communicatieteam. In totaal zijn er circa 65 vrijwilligers betrokken bij Buurtcamping Den Helder.

De Buurtcamping is er voor en door de buurt: De Buurtcampings worden georganiseerd door actieve en betrokken buurtbewoners. Je kan alleen komen kamperen als je uit de buurt komt. Het is de bedoeling om een rijke mix aan kampeerders op de camping te krijgen. Hiermee is de camping is een goede afspiegeling van de buurt. Qua bezoekers streven naar een mix van ongeveer 33% van de plekken voor mensen met een laag inkomen zij mogen gratis kamperen. Daarnaast zal 33% gebruikt worden voor het herbergen van de vrijwilligers. Het resterende deel van de camping zal worden bevolkt door betalende kampeerders uit de buurt. De Buurtcamping heeft een kleinschalig karakter, zodat je als individu niet in de massa verdwijnt. De Buurtcamping is voor iedereen bereikbaar en toegankelijk en daarom zijn de activiteiten, eten en drinken gratis of voor iedereen betaalbaar. Samen willen we de camping maken want wij geloven dat iedereen een talent heeft. Buurtbewoners worden daarom actief betrokken als vrijwilliger of krijgen de mogelijkheid om een activiteit te organiseren. Kortom op de Buurtcamping is van alles te doen. Buurtbewoners, lokale organisaties en ondernemers organiseren allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, natuur, eten, sport en ontspanning. Met elkaar maken we er een aantal onvergetelijke dagen van.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers. Meld je aan via de website de Buurtcamping Den Helder  of stuur een mail naar denhelder@debuurtcamping.nl

Activiteit Buurtcamping Den Helder Mariëndal # Stichting KCS4Kids

Verschillende materialen en spullen voor Buurtcamping Den Helder (Helderse Uitdaging Vraag en Aanbod)

Volg de Buurtcamping op Facebook

Adresgegevens:

Stichting KCS4Kids
Hertzogstraat 14
1782 RN Den Helder

Contactpersoon
Irene Jonkheer
E-mail: denhelder@debuurtcamping.nl

Overige gegevens
Website: www.denhelder.debuurtcamping.nl

KvK nummer: 67344046
RSIN: 856940380
IBAN: NL18BUNQ2290171778, tnv st. KCS4Kids

Stichting KCS4Kids is door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Klik hier voor onze sponsors

Promo

Comments are closed.

DutchEnglishGerman
%d bloggers liken dit: